Website Democraten Gorinchem is live

Onlangs is de site van de nieuwe politieke en maatschappelijke beweging Democraten Gorinchem live gegaan. Via onze site willen we je op de hoogte houden van alle zaken rond Democraten Gorinchem. En natuurlijk kun je ook contact zoeken met ons; kijk hiervoor onder “Contact”.

Op 12 december 2016 hadden we de startbijeenkomst. Hierbij daarvan een korte impressie :

“Op uitnodiging van de 6 initiatiefnemers bezochten circa 45 stadsgenoten de startbijeenkomst. Het doel was om de aanleidingen, de kernwaarden en aanpak toe te lichten. Maar ook om input te krijgen van de aanwezigen.

De overheid laat steeds meer aan inwoners, maar de politiek blijft een gesloten systeem. Verschillen van de landelijke partijen zijn lokaal klein. Maar door het aantal is er veel gedoe. Wij willen niet de verschillen vergroten maar werken vanuit overeenkomsten en dialoog. Met toegang voor iedereen met een hart voor de stad. De kernwaarden bestaan uit een basis van een sociaal vangnet en duurzaamheid naast de bouwstenen van Gelukkig Leven: autonomie (ruimte), verbondenheid en competent (je kunnen ontwikkelen).

We kregen veel tips over de aanpak. Bijvoorbeeld om vooral het voorbeeld te geven in discussies. Echt luisteren en niet meteen antwoorden. Het past in de manier waarop we willen gaan handelen: Gorcums Welkom: dienen, verantwoordelijkheid nemen, het geheel zien, dialoog voeren en openstaan voor nieuwe ideeën. We draaien er niet om heen, we hebben zelf ook nog genoeg te leren. “