Uitnodiging startbijeenkomst Democraten Gorinchem

MINDER GEDOE. MEER DOEN.

Uitnodiging startbijeenkomst van een nieuwe beweging. Ben jij erbij?

Datum: maandag 12 december van 20.00 tot 21:30 uur.

Locatie: De Bogerd, Willem de Vries-Robbéweg 100. (Lingewijk)

Beste Gorcumer,

Op 12 december organiseren wij de startbijeenkomst van een Gorinchemse politieke beweging. Graag nodigen wij je uit om hier bij te zijn. Onze ambities zijn groot. We spreken daarom ook van een beweging. We willen een verschuiving tot stand brengen in de lokale politiek en bestuurscultuur van onze stad. Het begrip politieke partij is dan ook te smal. We spreken ook van een beweging omdat we dat een positief begrip vinden. Toch begrijpen we dat de start van een nieuwe beweging kritische vragen oproept. Onszelf hebben wij ons bijvoorbeeld afgevraagd:

  • Er zijn al zoveel bewegingen en partijen in Gorinchem actief…waarom dan wéér een nieuwe beweging oprichten?
  • De rol van de politiek op lokaal niveau verandert op dit moment, is het niet verstandiger om af te wachten waar die veranderingen ons brengen?
  • Waarom niet gewoon de politiek aan de bekende landelijke partijen overlaten? Die kunnen toch voldoende kwaliteit en ideeën aanbrengen?
  • Wat heeft een nieuwe beweging te brengen, te betekenen en te doen?
  • Hoe kunnen we de bestaande partijenpolitiek lokaal doorbreken en sterker maken?

Op deze en andere vragen zullen wij tijdens de startbijeenkomst een antwoord proberen te geven. Wij zullen deze avond bovendien de naam, die nu nog onder embargo is, bekendmaken en toelichten. We zien deze avond als een informeel startschot. Na onze introductie willen wij graag met jullie in dialoog over wat we samen zouden willen doen en bereiken. In bijgaand startdocument schetsen wij alvast op hoofdlijnen onze uitgangspunten.

Je bent van harte welkom.

Toon Mik, Tamara Hoogesteger, Ro van Doesburg, Pierre Schefferlie, en Kees van Willigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *