Kandidaten Democraten Gorinchem bepalen eigen volgorde in ‘de kuil’

Geen commissie van wijze lieden of een bestuur, maar de kandidaten zelf hebben bij Democraten Gorinchem de volgorde bepaald. Onder begeleiding van Jan Ottevanger als onafhankelijke procesbegeleider gaf ieder zijn voorkeur en gaven de kandidaten elkaar feedback. De 11 leden met serieuze ambities zijn unaniem akkoord gegaan met hun eigen volgorde. Dat was een voorwaarde van de partij om de lijst onvoorwaardelijk over te nemen.

Laura Pellikaan (2) en Pierre Schefferlie (1) vormen een lijsttrekkersduo. Pellikaan: “We zijn trots op de geslaagde kuil-procedure. Die past bij ons streven om samen meer voor elkaar te krijgen door gezond verstand en een goed gesprek. We hebben vier jaar laten zien dat we een stabiele lokale partij zijn. We bouwen door met twee twintigers en een tiener in de top 6 naast een lading ervaring”. Pellikaan koos uitdrukkelijk voor plek 2 om het politieke werk te combineren met haar recent gestarte loopbaan. De volledige ‘fotolijst’:

Machiel Krielaart (11), Ro van Doesburg (10), Frits de Waard (9), Hafid Chaaby (8), Anouar Boutachkourt (7), Maaike Rosier (6), Anoir Koolhoven (5), Marjan Versluis (4), Kees van Willigen (3), Laura Pellikaan (2) en Pierre Schefferlie (1).